Wat is populair in het tuinlandschap?

Geplaatst op
Tuin

Met nog anderhalve maand te gaan tot de lente, is het tijd om weer eens in je tuin bezig te gaan. De winter van 2019/2020 kan je qua temperaturen eigenlijk geen winter noemen. Hoogste tijd om je tuin weer eens aan kant te maken. Misschien is jouw tuin wel een beetje verouderd? Lees in dit artikel welke tuinproducten erg in trek zijn dit jaar.

Tuintegels

Nog steeds zijn de tuintegels nog niet uit het tuinbeeld verdwenen. Ook in 2020 zie in je menig tuin tuintegels liggen. Maar welke tegels dan? Er zijn verschillende soorten tuintegels en sierbestrating op de markt. Zo zijn er natuursteen tegels, keramische tegels, betontegels en sierbestrating. Elke soort tegel heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk dat jij voor een tuintegel kiest die bij jou past. Natuursteen is het meest uniek omdat het uit de natuur komt. Geen tegel is daarom hetzelfde. Keramische tegels zullen niet verkleuren over de jaren. De mogelijkheden van betontegels zijn eindeloos, zeker qua kleur.

Tuinbankjes

Tegenwoordig hebben veel mensen picknickbankjes in hun tuin staan. Het is tegenwoordig in om een picknickbankje in je tuin te hebben. Het is erg gezellig om aan zo’n tafel te lunchen of te dineren. Zeker bij een barbecue is er niets beter dan vlees te eten op een picknickbankje. Een picknickbankje wordt door veel mensen als gezelliger ervaren dan een tafel met stoelen.

Een vijvertje

Veel mensen willen een tuin met een vijvertje hebben tegenwoordig. Een tuin met een vijvertje geeft de tuin een heel eigenzinnig karakter. In een vijver kun je vissen loslaten. Ook kun je aan de oever van de vijver tuinkabouters plaatsen. Tuinkabouters waken als ware over de vissen, misschien helpen ze nog wel je tuin netjes te houden ‘s nachts.

Moestuintje

Veel mensen willen tegenwoordig zelfvoorzienend worden en kiezen ervoor om een moestuintje in hun tuin aan te leggen. In een moestuin kun je verschillende soorten groenten en fruit verbouwen. Het beste seizoen om je moestuin aan te leggen, is de lente. Veel gekozen groente en fruit om te verbouwen zijn: sperziebonen, tomaten, snijbonen, courgette, wortels, radijsjes en bietjes.