Wanneer heb je een landmeter nodig

Geplaatst op

Als je vastgoed gaat verkopen

Het kan zou zijn dat je de koper van het stuk vastgoed een overzicht moet geven van je bezitting, dit omdat:

  • Je de verkoper vertrouwen geeft in zijn aankoop
  • De koper weet op deze manier wat de staat en grootte is van je bezitting
  • Ook vermijdt je hiermee juridische geschillen die later kunnen optreden als je niet de juiste informatie hebt gegeven over je bezitting.

Als je zelf vastgoed gaat kopen

Het kopen van een huis, of landstuk is een grote investering. Daarom is het ook erg belangrijk om te weten wat je koopt. Daarom is het geen onverstandig idee om een landmeter in te schakelen, zoals Boon Landmeten. Zij maken een overzicht met een erkende landmeter zodat je weet wat je eventueel gaat kopen. Er zijn een aantal punten die een landmeter naar voren brengt, zoals:

  • Of anderen eventuele rechten hebben om jou bezit te gebruiken, middels doorgangsrechten of erfdienstbaarheden.
  • Als er wordt ingebroken, kan dit dan geschillen veroorzaken, je moet hierbij denken aan een hek of oprit van een naastgelegen woning.
  • De ligging van andere objecten, zoals hekken, opritten, zwembaden en ga zo maar door.
  • Ook wordt er gekeken of het eigendom op de juiste juridische wijze is beschreven.

Het is dus erg van belang dat je het land goed kent voordat je het gaat aanschaffen. Een landmeter brengt verschillende zaken en andere tekortkomingen aan het licht, die eventueel kunnen leiden tot juridische geschillen. Je bent dus goed van alles op de hoogte door een landmeter, het kan je eventuele ellende besparen.

Als je een uitbouw wil laten plaatsen aan je huis

Bij het uitbouwen van je huis is het erg belangrijk om er zeker van te zijn dat je op eigen grond bouwt. Anders kan dit hogere bouwkosten en juridische problemen met zich mee brengen.

Voordat je dus begint met bouwen is het aan te raden een landmeter in dienst te nemen die de eigendomsgrenzen zal bepalen. De landmeter kan dit samen met jou, de gemeente en de aannemer doen zodat je er zeker van bent dat de uitbouw op de correcte plek wordt gebouwd. Zo kan je jezelf eventuele ellende besparen.

Kijk voor meer informatie op: boon-landmeten.nl