Vandaag schrijf ik aan alle tuinders en klussers in Nederland. Het afgelopen jaar heb ik veel aan mijn eigen huis verbouwd. Dat betekende dat ik mij moest verdiepen in bijvoorbeeld verschillend houtsoorten. Zo ben ik te weten gekomen welk houtsoort het beste is voor buiten, voor binnen en voor bijvoorbeeld een poortdeur. Ik snap dat dit redelijk droge informatie is waar je op een date niets aan hebt, maar voor de Nederlandse klussers kan dit daadwerkelijk waardevolle informatie zijn. Vandaag wil ik het daarom hebben over Zweeds hout. Technisch gezien wil ik het hebben over Zweeds rabat. Dat is namelijk de meeste gebruikte rabat plank. Veel klussers weten namelijk niet welke materialen ze moeten gebruiken. Natuurlijk krijgen ze hier advies over van hun aannemer. Maar op het internet kan je ook heel leren over verschillende houtsoorten, en welke het beste is voor klussen. Dan heb jij ook wat meer achtergrond informatie over welke soorten hout het beste is en waarom.

 

Zweeds rabat

Met Zweeds rabat kan je “moeiteloos” een schutting bouwen. Zeker als je dit niet zelf hoeft te doen. Daarnaast heeft Zweeds rabat een hele stoere en natuurlijke uitstraling. Door zijn veelzijdige uitstraling past Zweeds Rabat in bijna elke tuin in Nederland. Maar is nu Zweeds rabat? Als je aan de slag gaat met bijvoorbeeld gevelhout, dan je kiezen voor rabatdelen. Dit zijn hele praktische planken die je op veel verschillende manieren in je tuin kunt gebruiken. Ze worden vooral gebruikt voor gevelbekleding in de tuin. Zweeds rabat zijn rabatdelen die taps toelopen. Ook hebben ze een uitgefreesde sponning. Dit betekent voor u dat het heel gemakkelijk op te stapelen is. Je kunt ze moeiteloos horizontaal op elkaar bevestigen. Als resultaat krijg je dan een wand of schutting waarvan de randen overlappen. Zo heeft Zweeds rabat nog wel meer voordelen.

 

De voordelen van Zweeds rabat

Een heel belangrijk voordeel van Zweeds rabat heeft te maken met de overlap van de verschillende planken. Omdat deze op elkaar overlopen kan water heel goed van de planken afstromen. Daarnaast brengt deze constructie enorm veel stevigheid met zich mee. Ook heb je helemaal geen kieren door de unieke constructie. Het is eigenlijk een ‘fool-proof’ manier van een schutting maken. Ik zei toch dat dit geen goed onderwerp was voor op een date. Maar het is wel hele praktische en goede informatie voor de Nederlandse klusser. Als jij denkt aan het zetten van een nieuwe schutting, dan moet je ook denken aan Zweeds rabat.