Waarom douglas hout zo gewild is

Geplaatst op

Douglas hout is, zoals de naam al doet vermoeden, afkomstig van de Douglas spar. De Douglas spar groeit tegenwoordig ook in Nederland maar van origine komt de boom uit het westelijke gedeelte van het noorden van de Verenigde Staten van Amerika. In zijn natuurlijke leefomgeving kan de Douglas spar hoogtes van zo’n 100 meter halen maar deze wordt tegenwoordig niet zo vaak meer gehaald omdat ze meestal al gekapt zijn voor ze zo hoog zijn gegroeid.

Bewerkbaarheid van douglas hout

In de meubelindustrie wordt douglas hout veel gebruikt en er wordt werkelijk van alles van gemaakt. Van kasten tot deuren en van schuttingen tot tuinmeubilair, douglas hout wordt ervoor gebruikt. Douglas hout is een hout dat makkelijk te bewerken is doordat het niet enorm hard is maar wel stevig, wel zit er een verschil in het zomerse douglas hout en het lente douglas hout. Het zomerhout is een stuk droger dan het lente hout en het is daarom erg belangrijk om hier rekening mee te houden zodat niet per ongeluk te veel van het hout wordt weggehaald bijvoorbeeld.

Afwerken van douglas hout

Het hout kan je op veel verschillende manieren afwerken, je kan het hout schuren. Als je douglas hout schuurt wordt het hout heel erg glad en dit geeft een heel mooi resultaat. Als je het hout gaat verven is het niet per se nodig om dit eerst enorm glad te schuren. Voordat je aan het schilderen of lakken gaat is het wel belangrijk om het hout goed te ontvetten.

Bron: https://www.houtdirect.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *