Tegenwoordig leeft iedereen wat milieubewuster dan een paar jaar terug, niemand kijkt meer raar op dat je je afval scheidt. Zo kan je plastic en papier scheiden van restafval, maar ook oud ijzer. Oud ijzer is metaalafval, vaak heb je daar veel van na een renovatie of een verhuizing. In dit artikel lees je wat je kan doen met je oud ijzer. 

Waar gooi je je oud ijzer weg?

Oud ijzer mag niet zomaar in containers worden weggegooid dat kan schadelijk zijn voor het milieu, er zijn daarom speciale recyclepunten waar je je oud ijzer kwijt kan. Ben je bezig met een renovatie of een verhuizing verzamel dan al het oud ijzer en lever het in een keer in bij een inleverpunt. Oud ijzer weg brengen levert jou ook geld op, hoeveel precies is afhankelijk van de hoeveelheid, maar ook waar je het inlevert. De prijs hangt ook af van het soort ijzer, niet al het ijzer is afkomstig van dezelfde soort materialen. 

Wat doe je als je oud ijzer hebt verzameld?

De plek waar je je oud ijzer kwijt kan is vaak dezelfde plek waar grofvuil wordt verzameld en heet een schroot. Je kan hier diverse spullen weg gooien en vaak naar de locatie gaan zonder een afspraak te maken. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je zelf helemaal geen mogelijkheid hebt al het oud ijzer in te leveren, in dat geval kan je het ook laten ophalen op de locatie zelf. Je moet dan zorgen dat alles de avond van te voren buiten ligt zodat het zo opgehaald kan worden. Wanneer je als zakelijke klant oud ijzer wil inleveren kan je ook een aanvraag indienen voor een container. Die wordt dan op de locatie neergezet en weer opgehaald als die vol is. 

Bron: 123oudijzerprijs.nl