Verschillend materiaal voor verschillende klussen

We willen steeds meer dingen in eigen hand nemen. En in deze tijd ontwikkelen we veel meer vaardigheden doordat we veel tijd thuis doorbrengen en niet echt de wereld in kunnen, of dat nu op reis is of een drankje in de stad. Klussen is één van die vaardigheden en eentje die heel goed van pas kan komen in je leven. Tijd dus om die handige handen uit de mouwen te steken.

De standaard kit

Je hebt verschillende dingen nodig voor verschillende klussen. Maar er is zo’n standaardpakket wat iedere klusser in huis moet hebben. Een hamer, bijvoorbeeld. In de bouwmarkt kan je zo’n standaard gereedschappen kist kopen. Deze kan je dan aanvullen over de tijd wanneer je andere gereedschappen nodig hebt en zo bouw je een eigen gereedschapskist. Maar, je start altijd met de basis.

Repareren of bouwen

Er zijn verschillende soorten klussen. Maar ze zijn in hun essentie in twee categorieën te delen: het repareer en het bouwen. Als je repareert maak je dingen die kapot zijn weer bruikbaar. Heel handig want, afhankelijk van de klus, hoef je geen monteur in te schakelen. De andere categorie is dus de bouwer. Dat is de creatievere kant van het klussen, de kant waarbij je graag zelf iets ontwerpt en in elkaar zet. Je moet voor jezelf uitvinden, welke kant het beste bij jouw past. soms zijn dat beide kanten maar meestal heb je meer affiniteit voor één van de twee categorieën.

Voeg updates toe

Maar je kan de twee ook wel combineren. Niks is meer echt in categorieën in te delen. En dat maakt dat er eindeloos veel opties zijn. Bijvoorbeeld als het gaat om het toevoegen van upgrades rondom huis. Dit kan het ophangen van een fotolijstje zijn maar ook het bouwen van een overkapping in de tuin. Het is maar net hoe gek je het wilt maken.

Voorbereid aan de slag

Zorg wel dat je altijd een plan van aanpak hebt. Zo weet je zeker dat je beslagen ten ijs komt en projecten niet onafgemaakt blijven liggen omdat je niet meer weet hoe en of je verder moet/kan. zo leer je ook wat wel en niet kan en wat je nodig hebt. Een houtboor werkt namelijk niet in alle materialen en je zal soms dus echt sds boren ofwel een ijzerboor nodig hebben als je door metaal heen moet. En geloof me, dat komt bij grotere projecten vaker voor dan je denkt. Maar die boor kan je dan weer aan je gereedschapscollectie toevoegen! Een sds max betonboor is onmisbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *