Net als andere sectoren ontwikkelt de bouwindustrie zich ook elk jaar steeds meer. Door nieuwe technologieën gaat het bouwen van huizen steeds sneller. Laten we kijken naar de belangrijkste bouwtrends van 2020 .

Technologie
Het gebruik van nieuwe technologie is een van de bouwtrends om naar uit te kijken. Stelt u zich eens voor dat u een bouwplaats door een 3D-kamerplan of BIM-model kunt bekijken door middel van een VR-bril. BIM Center van BAM Advies & Engineering zijn al druk bezig met deze VR trend, zij hebben bijvoorbeeld de BAM VR-app ontwikkeld. De virtual reality-app toont visualisaties van verschillende projecten. Hierdoor kunnen toekomstige gebruikers, bewoners of bouwplaatsmedewekers vast een kijkje nemen bij een nog niet bestaand gebouw of een andere technische oplossing. Voorspellend ontwerpen door middel van virtual reality en BIM kunnen tijdens de planning kosten minimaliseren en de ontwikkelingstijdlijn voor grote en complexe projecten versnellen.

Duurzaam en circulair verbouwen

Duurzaam verbouwen is een belangrijke trend voor de bouw de komende jaren. In de afgelopen jaren moeten bouwbedrijven steeds vaker voldoen aan strenge milieuregels. Er moet steeds minder koolstof worden uitgestoten bij het bouwen van nieuwe huizen en appartementen.  Energie-efficiëntie, betere thermische prestaties, het recyclen van oude materialen en vermindering van afval zijn dus belangrijke zaken die bouwbedrijven in gedachten moeten houden.

Circulair (ver)bouwen is een efficiënte manier om als bouwbedrijf uw energie- en milieuvoetafdruk te verkleinen. Dit doe je door zoveel mogelijk gerecycleerde en recycleerbare spullen (opnieuw) te gebruiken.

Mocht je nog informatie nodig hebben bij het verbouwen van jouw buitenruimte? Buitengewoon kan jouw hiermee helpen! Ga dan naar https://buitengewoonbv.nl/