Een toilet is een basisvoorziening waar iedereen meermaals per dag gebruik van maakt. Je vind ze in woningen, bedrijven en op stations. Maar waar men zich vaak niet bewust van is is dat een toilet niet zomaar overal kan worden geplaatst of aangesloten. Allereerst moet het toilet op een waterleiding worden aangesloten om zo het waterreservoir waarmee wordt doorgespoeld te kunnen vullen en ook moet er een waterleiding zijn waar het afvalwater mee kan worden afgevoerd. Op plekken waar deze watervoorzieningen ontbreken kan dit voor een onoplosbaar probleem zorgen als je een normaal toilet zou willen plaatsen. Toch zijn er opties om op zulke plekken een mogelijkheid te creëren waardoor men hun behoeften kunnen doen. Die mogelijkheid is door middel van een mobiel toilet.

Wat is een mobiel toilet?  

Een mobiel toilet is, zoals de naam al suggereert, een toilet dat verplaatst kan worden. In plaats van dat de ontlasting met een leiding wordt weggespoeld wordt deze opgeslagen in een tank dat in het toilet zelf zit. Dit houdt wel in dat deze tank regelmatig geleegd en schoongemaakt moet worden om te voorkomen dat hij vol raakt. De tijden dat je z’n toilet nodig hebt zijn waarschijnlijk schaars en daarom is een mobiel toilet aanschaffen niet altijd de beste optie. In zo’n geval kan je er ook voor kiezen om er een te huren.

Een mobiel toilet huren is een kleine moeite aangezien er steeds meer bedrijven deze kunnen aanbieden. Een bedrijf dat mobiele toiletten aanbiedt is MSR Verhuur. Dit is een partij die gereedschappen en bouwmaterialen verhuurd en daarbij mogen de mobiele toiletten natuurlijk niet ontbreken. 

Op deze manier kan je ook op locaties zonder watervoorzieningen gebruik maken van een toilet.