Schade aan jouw woning in Groningen?

Geplaatst op
Woning Groningen

In Groningen is de bodem verzwakt door de jarenlange winning van aardgas. De jarenlange winning van aardgas eist zijn tol. Veel mensen in Groningen hebben in flinke schade aan hun woning. Het kan zijn dat jouw woning onbewoonbaar wordt verklaard. Bij wat voor soort schade kan het voorkomen dat jouw woning niet meer bewoonbaar is? Lees hier ook wat je kunt doen als je woning onbewoonbaar is verklaard door de NAM.

Preventief je woning verstevigen

Ben je woonachtig in Groningen? Dan is het slim om je woning preventief te verstevigen. Vorig jaar heeft de regering besloten dat er meer dan een half miljard nodig is om de woningen (waarbij schade is geconstateerd) te repareren. Ben jij bang dat jouw woning ook tegen schade gaat aanlopen? Dan is het beter om preventief je woning te verstevigen. Door middel van een goede fundering kun je ervoor zorgen dat je muren steviger staan en minder snel scheuren.

Schade melden

Als er schade ontstaat aan je woning, dan is het belangrijk om dit te melden. Schade melden kan op Schade door Mijnbouw.

Jouw woning is onbewoonbaar

Het is natuurlijk een gigantische klap als je woning onbewoonbaar is verklaard. Voor veel mensen is het flink stressen als ze horen dat hun woning onbewoonbaar is verklaard. Er is op dat moment geen andere mogelijkheid dan een andere woning te gaan zoeken.

Wat doet het mentaal met je

Jouw woning is je veilige haven. Je wilt natuurlijk niets liever dan wonen in een goed huis. Het kan dus een mentale klap geven, als je erachter komt dat jouw woning is getroffen door schade. Het is belangrijk om deze issues te bespreken met mensen die je naar het hart staan.

Onbewoonbaar? Dan zul je moeten verhuizen.

Als het zo is dat je woning onbewoonbaar is geworden, dan zul je moeten verhuizen. Daarnaast kun je een schadevergoeding aanvragen.

Gaat de gaswinning vrolijk verder?

Minister Kamp van Economische Zaken heeft aangegeven dat de gaswinning wordt teruggeschroefd naar 39,4 miljard kubieke meter per jaar. De regering had 42,5 miljard kubieke meter voorgenomen. De oppositie wil de gaswinning beperken tot 30 miljard kuub.

Categorie├źn:Bouw