Een motorheftafel is gemaakt voor het hanteren van een motorfiets. Om het voertuig van de grond te tillen, worden deze tafels door veel reparatiewerkplaatsen gebruikt om de service- en reparatiewerkzaamheden voor elkaar te krijgen. Deze motorliften zijn niet alleen handig voor de motormonteurs maar ook voor de berijders. Met het gebruik van deze tafels hoeft men niet op de grond te worden gelegd om kleine problemen aan het voertuig op te lossen of om het voertuig te controleren. Heftafels die vaak in garages van veel motorbezitters worden aangetroffen, worden steeds populairder. Deze zijn handig voor hen om eenvoudige klussen uit te voeren, zoals het verversen van de olie en het schoonmaken van de fiets zonder zelfs maar op de grond te gaan liggen.

Motorheftafels stellen zowel liefhebbers als monteurs in staat om een ​​verscheidenheid aan probleemloze onderhoudsprocedures aan hun motorfietsen uit te voeren. In dit artikel zullen we enkele van hun functies onthullen.

Grootte

De lengte en breedte van het motorfiets-hefplatform is belangrijk. Kies voor een platform met grotere afmetingen van ongeveer 2,8 bij 2 meter als je een grote fiets hebt. Er zijn echter enkele high-end heftafels met kleinere afmetingen, maar deze kunnen fietsen tillen met een gewicht van meer dan 450 kg.

Bouw

De algehele constructie van de lift moet stabiel genoeg zijn om een ​​motorfiets te besturen. De meeste liften zijn gemaakt van staal, omdat het een sterk en duurzaam materiaal is. De lift moet een afwerking hebben die olie- en stofbestendig is voor een schone werkomgeving en een rubberen platform voor meer stabiliteit wanneer de motorfiets erop staat.

Capaciteit

Motorheftafels hebben een maximaal gewicht dat ze kunnen dragen. Dit helpt je te bepalen welk type fiets je erop kunt tillen. Sommige hebben een hefvermogen van minder dan 220 kg, terwijl andere een royaal hefvermogen hebben van 1800 kg. Houd er echter rekening mee dat hoe hoger het hefvermogen, hoe zwaarder de lift.

Zorg er ook voor dat je de tafellift constant schoon houdt. Veeg olie of vet van de banden af, aangezien de banden hierdoor kunnen gaan schuiven en kantelen. Zorg er ook voor dat de hefhendel vetvrij is voor een stevige grip wanneer je het mechanisme bedient.

Bekijk ook de extra functies die de veiligheid van het hefmechanisme bevorderen. Dit kan een rubberen platform, vergrendelingsmechanismen en zijverlengingen omvatten om maximale stabiliteit van het platform te bevorderen.