Ben jij ook zo klaar met je saaie (slaap)kamermuur? Met deze makkelijke DIY tover jij je muur zo om tot een prachtige statement muur. Het enige wat je nodig hebt is een pot verf in een leuk kleurtje en schilderstape, het is dus ook nog eens lekker goedkoop. Aan de hand van deze drie eenvoudige stappen is dit klusje zo geklaard.

1.  Kies de kleuren

Een belangrijke stap om dit ontwerp te laten knallen, is het kiezen van leuke kleuren. Het handigste is om één kleur te kiezen die mooi past bij de kleur die nu op de muur zit, dat scheelt weer een laag verf. Als de muur nu wit is, zou je bijvoorbeeld kunnen gaan voor een mooie pastelkleur om ermee te combineren. Mintgroen of lichtblauw kunnen bijvoorbeeld een frisse look aan je slaapkamer geven. Als je voor een matte kleur wil gaan, is de Sigmapearl Clean Matt verf een goede tip.

2.  Plak de tape en verven maar

Vervolgens neem je de schildertape en plak je deze in willekeurige strepen. Je maakt een patroon, zoals te zien op de afbeelding. Je hebt hier de mogelijkheid om een eigen invulling te geven. Ga je voor even grote vakken of maak je ze allemaal verschillend? Als alle tape is geplakt kun je aan de slag gaan met verven. Vergeet niet om de grond even af te dekken, zodat deze niet onder de verf komt te zitten. Schilder vervolgens alle vakken in de gekozen kleur. Je zou ook meerdere kleuren verf kunnen gebruiken om de vakken mee in te kleuren. Als je dit gedaan hebt, laat je de verf even drogen.

3.  Onthul je creatie!

Als de verf droog is, is het tijd om je creatie te onthullen. Trek de tape van de muur af en bewonder je kunstwerk!

Extra tip: je kunt er ook voor kiezen om een buitenmuur te verven. Dan kun je bijvoorbeeld de Sigmatex Superlatex Matt verf gebruiken.