In welke sectoren is koudetechniek onmisbaar?

Geplaatst op
Koeling

In deze blog gaan we het hebben over koudetechniek. We beantwoorden de vraag: wat is koudetechniek? Ook kijken we naar welke sectoren niet zonder koudetechniek kunnen. Er zijn namelijk een aantal sectoren die echt niet zonder kunnen. Weten welke? Lees dan snel verder! Veel leesplezier gewenst!

Specialist in koudetechniek

Ben je op zoek naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in koudetechniek? Zoek dan niet verder. Dijksma koudetechniek is het bedrijf dat je moet inschakelen! Zij zijn gevestigd in Emmeloord en zijn werkzaam in heel Nederland. Het bedrijf werkt met koeltechniek, airconditioning en elektrotechniek. Daarnaast is het ook een servicebedrijf dat onderhoud verricht aan de apparaten.

Wat is koudetechniek?

Koudetechniek is een onderdeel van de installatietechniek. Als je over koudetechniek praat, dan moet je denken aan aircosystemen, koelsystemen, gekoelde opslag en gekoeld transport. De laatste jaren is de expertise op het gebied van koudetechniek enorm verbeterd. Hoe is dit gekomen? De koel- en vriesinstallaties worden steeds efficiënter en gaan ook steeds langer mee. Daarnaast zijn de installaties betrouwbaar geworden in de loop der tijd.

Waarom is professionele koudetechniek belangrijk?

Het is belangrijk dat koudetechniek van goede kwaliteit is. Waarom? Veel bedrijven verkopen of kopen gekoelde producten. Het is dan wel belangrijk dat de producten goed op temperatuur blijven.  Bezoek de website van Dijksma Koudetechniek voor meer informatie over koudetechniek.

Fruitteelt of akkerbouw

Koudetechniek is onmisbaar in de fruitteelt of akkerbouw? Waarom? Het is belangrijk dat fruit en groente goed blijven als het van het land is gehaald. Fruit en groente moet zolang mogelijk goed blijven. Daarom is het belangrijk dat het vanaf het moment dat het van het land wordt gehaald tot in de winkel goed gekoeld wordt. 

Horeca

In de horeca is koudetechniek ook onmisbaar. Het is belangrijk om frisdrank, bier, vlees, zuivel, vis, groente en fruit op temperatuur te houden. Een restaurant moet genoeg op voorraad hebben, maar het moet zeker gekoeld worden. Koudetechniek is onmisbaar. 

Productiebedrijf

Het kan zijn dat je producten produceert die koelte nodig hebben. Sommige producten hebben in het productieproces erg veel koelte nodig. Het is dan van groot belang om ervoor te zorgen dat je gebruik maakt van goede koudetechniek.