Hoe bouw je je eigen vijver?

Geplaatst op
vijver

De lente is op komst! Misschien vind jij het wel tijd om je tuin op te knappen of te voorzien van een upgrade? Veel mensen zitten tegenwoordig te twijfelen over een tuinvijver. Als je een tuinvijver zelf wilt aanleggen, dan komt daar meer bij kijken dan je denkt. Hoe kun je het beste een vijver aanleggen in je tuin? Welke materialen kun je het beste gebruiken? Waarom kiezen voor een vijver in je tuin? Lees hier alles wat je moet weten over de aanleg van een vijver in jouw tuin.

Voor beregeningstechniek, pomptechniek, kunststoftechniek en technische dienstverlening ben je bij Wilkon aan het juist adres!

Waarom een vijver?

Een vijver zorgt voor leven en lente in je tuin. Een vijver is namelijk een bron waar insecten, vogels en wilde bijen graag komen drinken. Als je een dierenliefhebber bent dan is een minivijver echt wat voor jou. Daarnaast kan een vijver ervoor zorgen dat je meer rust ervaart. Mensen ervaren door het de geluidscombinaties van water, vogelklanken en stilte vaak meer rust. Ook kun je vissen in de vijver laten zwemmen. Hoe leuk zou het zijn om samen met je kinderen of kleinkinderen deze vissen te voeren.

Waar moet je een vijver aanleggen?

Je hebt verschillende plekken waar je een vijver zou kunnen aanleggen in je tuin. Een vijver kun je het beste aanleggen op een zonnig stukje. Ook is het belangrijk dat er geen bomen omheen staan. Planten in het water hebben namelijk zonlicht nodig. Als er bomen te dicht op de vijver staan, kunnen deze het zonlicht benemen. De planten zullen op deze manier niet goed groeien. De plaats van je vijver bepaald voor een groot gedeelte hoe mooi je vijver er uiteindelijk uit gaat zien.

Welke stappen moet je doorlopen?

Er zijn verschillende stappen die je moet voorbereiden en uitvoeren om tot een mooie vijver te komen. Allereerst zul je een gat moeten graven en zul je het vijverfolie moeten plaatsen. Vervolgens is het van belang dat je de vijverfolie goed plaatst en de vijver vult met water. Hierna is het belangrijk om de beekloop aan te leggen. Vervolgens is het tijd voor de afwerking. De vijver beplanten kun je het beste doen in het voorjaar. Als de vijver helemaal klaar is, kun je ervoor kiezen om waterplanten, zuurstofplanten en visjes aan te brengen. 

Categorie├źn:Bouw