Het beste cilinderslot voor elke woning

Wil je een goed cilinderslot voor jouw woning of bedrijfspand? Het is dan belangrijk om het beste cilinderslot te kiezen die op jouw deur past. Wij vertellen jou welke cilindersloten het beste zijn en welke opties je hierbij moet kiezen, zodat het slot ook daadwerkelijk op jouw deur past.

Het beste cilinderslot

Er is een top-3 aan beste cilindersloten, maar voordat wij jou deze vertellen leggen we je eerst wat belangrijks uit. Cilindersloten heb je namelijk met een SKG 1, 2 of 3 sterren keurmerk, dit staat ook aangegeven op het slot. Het verschil hiertussen is dat een cilinderslot met SKG1 minimaal 3 minuten niet zelfstandig inbraakwerend is, wat betekent dat je er een extra slot bij moet plaatsen met SKG keurmerk. Een cilinderslot met SKG 2 sterren is zelfstandig minimaal 3 minuten inbraakwerend en dat tegen bijna alle inbraakmethodes. Een slot met SKG*** is minimaal 5 minuten beveiligd en dat tegen eigenlijk wel alle inbraakmethodes, zelfs kerntrekken. Kerntrekken komt momenteel heel veel voor in Nederland, omdat weinig woningen hiertegen beveiligd zijn en het een eenvoudige inbraakmethode is. 

We gaan nu in op de 3 beste cilindersloten. Als eerste is dit de M&C Condor SKG***, daarna de M&C Matrix SKG*** en als laatste de Iseo F6 Extra S met SKG3 keurmerk. Al deze cilinders zijn minimaal 5 minuten beveiligd tegen boren, openpikken, kerntrekken, de slagmethode en de impressietechniek. De M&C cilindersloten zijn voorzien van een hardstalen brug, waardoor het bijna onmogelijk is om de cilinder te breken. Het Iseo cilinderslot heeft dit niet, heeft ook geen certificaat en heeft een garantie van 1 jaar. Bij de M&C cilinders is dit 5 jaar en deze zijn ook nog eens voorzien van een certificaat. Ook zit er nog een verschil in de sleutel, want de M&C Condor SKG3 heeft een keersleutel en de andere sloten hebben een kartelsleutel. De keersleutel past op 2 manieren in het slot en de kartelsleutel niet. Wel zijn al deze cilinders zwaar beveiligd en het beste getest door Toplock. Als je ze bovendien met kerntrekbeslag plaatst zullen inbrekers van het slot afschrikken en geen inbraakpoging doen. Zo beschadigd jouw slot en deur niet.

Welke moet ik kiezen?

Het is dus belangrijk om een cilinderslot uit de top-3 aan beste cilindersloten te kiezen. Ook is het verstandig om er kerntrekbeslag bij aan te schaffen, zoals hiervoor al is uitgelegd. Maar je wilt waarschijnlijk ook een passend slot. Hiervoor dien je het slot in de juiste maat aan te schaffen. Deze meet je op door de lengte vanaf het boutgat naar links en rechts te meten. Je hebt dan twee maten, bijvoorbeeld 32 mm links en 32 mm rechts oftewel 32/32. Daarnaast is het handig om te bedenken welke sleutel je erbij wilt, dus een keer- of kartelsleutel en een gekleurde sleutel of niet. Een gekleurde sleutel zorgt ervoor dat je gemakkelijk de juiste sleutel vindt en deze zit bij de M&C Color+. Daarnaast kan je zelf het aantal cilinders en sleutels kiezen, net hoeveel je er nodig hebt. Kies deze wel van één merk, zodat gelijksluiting mogelijk is. Zo heb je maar één sleutel voor je gehele woning nodig.

Ook kan je een cilinder met certificaat bestellen. Bij de Iseo zit deze er niet bij, dus let goed op bij het aanschaffen. Als je dan op vakantie of een dag weggaat en jouw sleutels uitleent aan de buren, de schoonmaakster of iemand anders, dan kunnen deze niet nagemaakt worden. Dit kan namelijk alleen op vertoon van de pas. Je kan dus met een veilig en gerust hart op vakantie. Daarnaast kan je kiezen voor een halve cilinder, geschikt voor kastdeuren en als bijzetslot. Deze heeft aan één kant een sleutelgat. Of een knopcilinder met aan de binnenzijde een knop, voorzien van gemak als er een pakketbezorger of visite voor de deur staat. Zo kan je eenvoudig de deur openen zonder sleutel en vergrendelt hij ook weer als je hem sluit. Let wel op als je een deur met raam of brievenbus hebt, want dan kan je beter een dubbele cilinder of cilinder met anti-manipulatieknop kiezen, aangezien inbrekers anders zo binnen kunnen komen. De dubbele cilinder heeft aan beide kanten een sleutelgat en is het meest gebruikte slot. 

Wij raden dus aan om één van de beste cilindersloten met SKG*** en kerntrekbeveiliging aan te schaffen voor een optimale beveiliging. Wacht dus niet langer en bestel nu jouw cilinderslot!