Gevelonderhoud voor een blinkend bedrijfspand

Geplaatst op
Gevelimpregneer

Als bedrijf is je pand je visitekaartje, het eerste dat (potentiële) klanten zien zodra ze aankomen. Kortom: de gevel bepaalt het aanzicht van je bedrijf. Gevelonderhoud is daarom een noodzakelijk goed. Bovendien zorgt goed en duurzaam onderhoud voor een langere levensduur van bouwmaterialen, kozijnen en voegwerk.

Gevelreiniging

Met gevelreiniging bedoelen we het verwijderen van aanslag of vervuiling van de gevel. Dit kan natuurlijke vervuiling zijn zoals groene, witte of zwarte aanslag. Het kan ook gaan om graffiti of verf. Voor elk vorm van vervuiling is een passende oplossing. Het is indrukwekkend om te zien hoe een gevel weer straalt als vuil en aanslag is verwijderd! Hij blinkt als nooit tevoren en het oorspronkelijke karakter komt weer helemaal tot zijn recht. Er zijn drie technieken: stoomcleanen, chemisch reinigen en stralen. Welke vorm van gevelreiniging het beste is, hangt af van het type gevel en van de aard van de vervuiling.

Gevel impregneren

Wanneer je een gevelreiniging laat uitvoeren is het verstandig om de muren vervolgens ook goed te beschermen. Hydrofoberen, in de volksmond ‘impregneren’, zorgt ervoor dat de muur waterafstotend wordt. Je brengt als het ware een beschermlaag aan, die meerdere voordelen met zich meebrengt:

  • Verlenging levensduur van de gevel
  • Verhinderen van vochtproblemen
  • Verbeterde weerstand tegen vorst- en dauwcycli
  • Isolerende werking
  • Geen zichtbare aantasting van het oppervlak
  • Vervuiling wordt tegengegaan

Gevelimpregneer dringt diep door in poreus metselwerk en vormt een sterke waterafwijzende, weerbestendige  bescherming. Het advies is om je gevel gemiddeld eens in de tien jaar te laten impregneren.

Gevelrenovatie

Is reiniging niet afdoende, dan moet je wellicht een complete renovatie overwegen. Bij gevelrenovatie wordt het gevelmetselwerk van een pand teruggebracht naar de oorspronkelijke staat. Met name wanneer er sprake is van zichtbare scheuren of duidelijke beschadigingen is renovatie het advies. Gevelrenovatie is specialistisch werk, schakel daarom altijd een vakman in. Kies je voor een complete renovatie, dan is het impregneren in de meeste gevallen inbegrepen.