Al stel jij op de basisschool de vraag wie wat wilt worden. Wat wiens droom is krijg je altijd dezelfde antwoorden als profvoetballer, in het leger, acteur of bij de politie. Dit zijn vaak beroepen die veelal voorbij komen in het nieuws en in spellen onder jonge kinderen en hierom is dit ook vaak de droom van deze kinderen om die kanten op te gaan. Kinderen willen ookal snel een baan met een hoge prestige omdat in deze fase in hun leven de mening van andere erg belangrijk is en al heb jij hoge prestige krijg jij vrij vaak positieve berichten en of opmerkingen.

Oordelen vanuit vooroordelen

Een sector die niet vaak word gekozen onder jonge kinderen is de bouwsector. Dit is toch vaak een sector waar slecht naar gekeken word door onder andere de fluitende bouwvakkers. Dit is een beeld waar vele vanaf willen en zo ook vindt Marianne de paalrammer dat. Iedereen oordeelt vanuit een vooroordeel net als dat Marianne raar aangekeken wordt als zij vertelt dat ze in de bouw werkt. Vele vinden dit niet voor meisjes en ook hierom hoor je dit nooit bij de meisjes op de basisschool over droombanen. Het moet is een keer klaar daarmee zijn vindt ze.

Werk in de bouwsector

Marianne vindt het werken in de bouw prachtig. Ze kijkt elke dag uit naar een nieuwe uitdaging want zij vindt dat je als paalrammer elke dag een nieuwe uitdaging te wachten staat. Dit schiet bij sommige nog wel eens in het verkeerde keelgat vanwege het idee van het hele dag zitten en knopjes besturen maar dit kan nog wel eens een behoorlijke uitdaging zijn vindt ze. Het idee dat je super verantwoordelijk bent omdat als wanneer jij iets fout doet er vertraging oploopt of andere problemen komen vindt ze een super leuke uitdaging. Je moet er ook wel tegen kunnen want er staat behoorlijk wat druk op je schouders.