Deze soorten ronde palen kun je uit kiezen

Geplaatst op
ronde palen

Ronde palen werden voorheen vooral gebruikt voor het maken van kapconstructies, boerenschuren en chalets. Daar heb je ze ongetwijfeld ook wel vaker gezien. Ook vandaag de dag zijn er echter nog verschillende toepassingen voor ronde palen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een veranda of pergola in de tuin maar ook een ooievaarsnest of speeltoestellen voor de kinderen die je in de tuin wil zetten. Benieuwd welke opties er zijn? Dat ontdek je hier.

Ronde palen in allerlei soorten

Nu denk je ongetwijfeld: ronde palen zijn toch gewoon ronde palen? Nee, niet helemaal. Er zijn namelijk een heleboel verschillende soorten ronde palen. Sommigen zijn sterker, zien er anders uit of hebben unieke eigenschappen van een andere soort. Een aantal soorten ronde palen zijn:

  • geschilde palen
  • ongeschilde palen
  • gefreesde palen
  • palen met punt
ronde palen

Geschilde en ongeschilde palen

Wanneer je een stuk hout ziet, dan heeft het vaak nog de bast. Dat is het uiterste laagje van donker materiaal dat om elke boom zit. Het is als een soort korst. Ronde palen worden vaak gemaakt van hout. Er zijn dan ook versies die ongeschild zijn. Dat wil zeggen dat die bast er nog op zit. Dat geeft een unieke uitstraling aan het hout en wordt vaak gedaan bij bijvoorbeeld de bouw. Er zijn echter ook versies die geschild zijn. Dat wil zeggen dat het hout relatief glad is en dat de bast eraf is gehaald. Het voordeel hiervan is dat het meer geschikt is voor bijvoorbeeld speeltoestellen omdat de bast van een boom nogal ruw kan zijn. Dat kan een beetje te lomp zijn voor kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *