De voordelen van Trespa platen

Geplaatst op
Trespa platen

Trespa platen zijn is een zorgvuldig ontworpen hogedruklaminaat dat vezels en harsen op houtbasis omzet in een zeer slagvast, maatvast bouwmateriaal met een uitzonderlijk hoge delaminatiesterkte. De panelen worden uitgehard met Trespa’s unieke en innovatieve in-house Electron Beam Curing (EBC) -technologie om de weersbestendigheid en lichtbeschermende eigenschappen te verbeteren. Het geresulteerde heeft een homogene kern en is verkrijgbaar in vier masterbladformaten en diktes van 6 mm, 8 mm, 10 mm en 13 mm.

Trespa platen is consistent en heeft een hoge dichtheid en houdt schroeven en andere mechanische bevestigingen stevig vast. Bij machinaal bewerken of vlakfrezen zijn de kern en de randen net zo duurzaam als het vlak. De kernkleur kan variëren van midden- tot donkergrijs. De panelen hebben een goede druk- en treksterkte, uitstekende uittrek- en slagvastheid, maar toch is Trespa van nature gemakkelijk verwerkbaar, kleurvast en graffitibestendig.

Trespa platen

Voordeken van Trespa platen

Trespa is ontworpen voor buitentoepassingen en is extreem weerbestendig. Zowel de UV-bestendigheid als de kleurstabiliteit zijn zeer hoog met versnelde verweringstests die voor de meeste kleuren een classificatie van 4-5 op de internationale grijsschaal (ISO 105 A02) laten zien. Zon en regen hebben geen significant effect op het paneeloppervlak. Ook de panelen zijn nagenoeg ongevoelig voor zure regen. De lange levensduur van Trespa is bewezen aangetoond.

Weinig onderhoud

Het gladde plaatoppervlak heeft een gesloten niet-poreuze structuur waardoor er nagenoeg geen vuil ophoopt. Trespa vereist slechts een jaarlijkse reiniging, waardoor de levensduurkosten van het paneel extreem laag zijn in vergelijking met steiger- en schilderkosten van alternatieve bekledingsoplossingen. Trespa helpt bij het creëren van onderhoudsarme buitentoepassingen. Het materiaal is robuust en niet-reactief, dus er zijn geen coatings of beschermkappen nodig voor blootliggende oppervlakken of machinaal bewerkte randen. De gesloten, poriënvrije oppervlakken van dicht HPL elimineren praktisch de ophoping van vuil, waardoor Trespa glad en gemakkelijk schoon te maken blijft. Trespa is Graffitibestendig omdat verf gemakkelijk kan worden verwijderd met een standaard graffiti-verwijderaar, waardoor het ideaal is voor gebruik op scholen, ziekenhuizen en openbare gebouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *