Een PVC vloer met tegels zien we steeds vaker terugkomen. Dat heeft verschillende redenen. Over het algemeen is de tegellook en vooral de betonlook enorm populair. Het leggen van een betonnen vloer kan enorm duur zijn en onomkeerbaar. Daarom zien we dat steeds meer mensen kiezen voor PVC die de betonlook ook kan hebben. Het lijkt niet alleen op beton of tegel, het heeft ook echt de structuur. Daarom lijken PVC vloer tegels net echt! In dit artikel wat meer informatie over de PVC vloer tegel en dat doen we door middel van het geven van de voor- en nadelen. 

Uiteraard blijft het materiaal van PVC. Hierdoor genieten ook de PVC vloer tegels van alle voordelen die iedere PVC vloer heeft. Namelijk dat de PVC vloeren enorm duurzaam zijn en jarenlang meegaan. De kwaliteit van PVC is bij de juiste vloeren specialist altijd goed. Daarnaast is PVC slijtvast en vooral de PVC tegels. Daarmee is die ook onderhoudsarm omdat je hem heel makkelijk kunt reinigen. Een ander voordeel is dat PVC geluid dempt. Hierdoor heb je minder last van tikkende hakken tegen de vloer en bezorg je eventuele onderburen een groot plezier. De PVC vloeren gaan ook heel goed samen met vloerverwarming. Tot slot is er enorm veel keuze in PVC land. Er ontstaan steeds meer mogelijkheden en nu dus ook de tegel- en betonlook. Een groot voordeel voor heel veel mensen dus. Er zijn nog meer voordelen, maar deze kun je lezen op de website van de eerder gegeven links

Een nadeel is dat PVC over het algemeen niet houdt van zonlicht. Hierdoor moet je binnenkomende zon goed tegenhouden. Dit is slechts een klein voordeel en makkelijk te verhelpen.