De Nederlandse economie piekt

Geplaatst op

Een economische groei curve vloeit altijd in een golvende beweging. Waar de economische crisis als een dieptepunt kan worden gezien zo zit de economie op dit moment in een enorme piek. Twee markten waaraan je goed kunt zien dat Nederland economisch lekker gaat zijn de banen markt en de huizenmarkt. De werkloosheid in Nederland is nog nooit zo laag geweest. Veel mensen switchen op dit moment van baan omdat er leuke banen beschikbaar zijn en omdat ze weten dat ze sterk staan, nodig zijn en daarom meer geld kunnen vragen. Veel vacatures en weinig werkloosheid, zo zien we het graag. De huizenmarkt is een heel ander verhaal, lees maar eens verder!

De huizenmarkt slaat op hol

De huizenmarkt is een waar walhalla voor huis eigenaren. Als je op dit moment een huis hebt kun je dit voor goud geld verkopen. Er is een enorme vraag naar woon ruimte en een erg laag aanbod. Er wordt zelfs geschreeuwd dat de regering moet ingrijpen en met een oplossing moet komen. Studenten die in de grote stad komen wonen betalen zich scheel aan huur voor een kleine kamer. Jongeren die hun eerste baan hebben en om zich heen kijken voor een koophuis komen bedrogen uit. Na eerst teleurgesteld de stad te hebben uitgepluisd gaan ze zoeken in een dorp net buiten de stad. Wanneer ze zelfs hier niets kunnen vinden zijn ze gedwongen ver buiten de stad hun geluk te beproeven.

Oude kantoorpanden worden omgebouwd tot appartementen

Gelukkig voor de studenten en jong professionals die in deze bizarre huizenmarkt naar een huis zoeken zijn er altijd ondernemers die creatieve oplossingen vinden voor problemen zoals de krapte op de huizenmarkt. Zo is er in de wijk Facinatio in Capelle aan den IJssel een project gestart waarbij oude kantoor panden worden omgebouwd tot appartementen voor deze doelgroep. Logisch als je er bij nadenkt. De kantoor panden zijn als mooi kaal ingericht met bijvoorbeeld een Nora vloer op de grond en behang of verf op de muren. Na wat veranderingen in de inrichting en hier en daar een extra wateraansluiting kunnen de eerste bewoners in dit nieuwe project intrekken.