Creativiteit met massief houten panelen

Geplaatst op

Of je nu professioneel houtbewerker bent of als particulier graag met hout bezig bent, massief houten panelen bieden enorme veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het eenvoudig samenstellen van je eettafel. Of je wil bijvoorbeeld een uniek hoofdeind van je bed zelf maken. Het goed uitkiezen van een massief houten paneel is dan cruciaal. Als je graag raad hebt over de aankoop van een paneel in hout, vraag het gerust aan de verkoper. Zo kies je perfect wat je nodig hebt.

Soorten hout… soorten panelen

In massief houten panelen heb je heel wat keuze. Er zijn talloze soorten hout, maar slechts enkele houtsoorten zijn perfect geschikt voor interieur- en meubelbouw. Zo kies je bijvoorbeeld voor eik omdat het oersterk is en weinig noesten vertoont. Je houdt van Amerikaans notenhout omdat het een mooie donkere gloed heeft. Of je gaat voor Europees kersenhout met een warme lichte roodbruine tint. Of kies je beuk omdat het een zeer egale uitstraling heeft? Bekijk bijvoorbeeld ook eens hoe ahorn- of essenhout er uitziet. Het zijn maar enkele van de vele mogelijkheden.
Naast het soort hout kies je ook voor het soort paneel. Niet elk paneel is één vaste blok hout. Er bestaan samengestelde panelen, bijvoorbeeld in visgraat of vingerlas opgebouwd. Of je kiest voor een drielaagsplaat. En wat vind je van een kopshouten paneel waarbij het hout letterlijk op zijn kop te zien krijgt?

Kies het paneel in functie van je project

Als je met hout wilt werken, dan vertrek je van een plan of een project. In functie daarvan kies je je houten paneel. Een paneel voor een boomstamtafel zal wellicht aan andere eisen moeten voldoen dan een paneel voor een garderobekast of een vloer. Bekijk bijvoorbeeld welke houtsoorten je elders nog in je interieur hebt en laat het hout van je nieuwe project hierbij aansluiten. Welk project je ook met hout uitvoert, het brengt gegarandeerd een warme sfeer in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *