Alles over het citrusboompje

Geplaatst op

Het citrusboompje is talrijk in het geslacht Citrus. Sinaasappelen, citroenen, grapefruits of pomelo’s, kumquats, handen van Boeddha, clementines en andere mandarijnen… zijn de meest bekende. We houden eerst van hen omdat hun vruchten ons verrukken! Maar ook omdat deze grote struiken of kleine bomen groenblijvende bladeren bieden met een mooie briljante groene kleur en bovendien de lucht bijna het hele jaar door ruiken met hun zeer geurige bloemen. Maar nu, zoals alle planten, hebben onze citrusboompje groeiomstandigheden die zeker niet erg ingewikkeld zijn, maar behoorlijk gedefinieerd!

Hoe plant je een citrusboompje?

Deze planten zijn milde winterplanten omdat ze bang zijn voor de kou en vanaf – 6 ° C en buiten deze limiet het risico lopen dood te vriezen. En voor hun bloei is het nog erger, de bloemen bevriezen bij 1 ° C! Onder deze omstandigheden is het duidelijk dat potcultuur aan te raden is om de struik in een veranda of in een koele en lichte ruimte te kunnen overwinteren. Maar wie zegt dat potcultuur minder oogst betekent, omdat de plant beperkt is en zich niet normaal kan ontwikkelen.

Teelt van een citrusboompje in de volle grond of in potten

Je kunt al je citrusvruchten in de grond plaatsen, het moet licht zanderig en kalksteen zijn. Plaats de plant om de verzengende hitte van de middag te vermijden. Anders kun je een citrusboompje naar keuze plaatsen, volgens dezelfde richtlijnen als hierboven vermeld voor het substraat en de oriëntatie, maar een beetje groei zal nodig zijn door jij plant van voedsel te voorzien! En ja, in de veerboot zal ze niet de tijd hebben om haar wortels te verspreiden om de voedingsstoffen te krijgen die nodig zijn om te overleven. Kies je voor een echte productie, kies dan voor heesters met een kleine ontwikkeling zoals bijvoorbeeld de Kumquat. Citroen- of sinaasappelbomen die in vaten worden gekweekt, geven zelden hun volledige opbrengst in vergelijking met hun tegenhangers die in de grond worden gekweekt, die zelf meer dan zeshonderd vruchten per jaar kunnen produceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *